Krewetki w sosie czosnkowo-pietruszkowym

Krewetki w sosie czosnkowo-pietruszkowym
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Marchewcia
Szybkie danie na ciepło.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na maśle przesmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną pietruszkę i papryczkę chili. Dolać słodką śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Sos gotować chwilę na wolnym ogniu, mieszając. Dodać białe wino i jeszcze chwilę gotować, aż nieco zgęstnieje. Do tak powstałej bazy dodać obrane krewetki na ok. 3 minuty - zdjąć z ognia, gdy będą różowe. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami z masłem czosnkowym.

Komentarze do przepisu (2)

anetta73 18 listopada 2012
doskonaly przepis,robie bardzo podobnie(dodaje sok z cytryny)wszystkim bardzo smakuje :)
Magda_lena 20 listopada 2012
Warto spróbować..... krewetki są pyszne :)
Składniki
Składniki