Krewetki w maśle z grilla

Krewetki w maśle z grilla
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Szybki przepis na grilla

Przygotowanie

  1. Zrobiłam masło czosnkowe. Przyprawy i nać wymieszałam z masłem dodałam jeszcze odrobinę soku z cytryny.

  2. Kupiłam obrane krewetki, ale jeśli kupicie w całości to trzeba zdjąć pancerzyki i wyciąć żyłkę.

    Rozmrożone krewetki natarłam masłem, nadziałam je na patyk i położyłam na każdą krewetkę porcję masła.

    Użyłam tackę, żeby całe masło od razu nie spłynęło na węgiel.
    Grilluje się je dosłownie po parę minut z każdej strony- aż się zbielą- wtedy są bardzo miękkie.

  3. Krewetki świetnie smakują z bobem w vinegrecie i sosem śmietanowo- czosnkowym.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (35)

kucharka-amatorka 13 lipca 2018
Wyglądają interesująco.
bryssska 13 lipca 2018
Wygląda pięknie, ale wiesz kochana że ja nie przepadam ;-D
Nevermore 13 lipca 2018
Właśnie takie były u mnie na grillu tydzień temu, pyszności :D
Bobu co prawda nie było, ale i tak... Czytaj całość »
Właśnie takie były u mnie na grillu tydzień temu, pyszności :D
Bobu co prawda nie było, ale i tak rozkoszowałem się smakiem ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki