Krewetki slodko-ostre

Przepis dnia 2021-01-06
Krewetki slodko-ostre
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Dariusz-D
Szybkie danie na kolacyjkę...:-)

Składniki

  • 40 dkg. .krewetek , czym wieksze, tym lepsze:-).
  • sol , pieprz, papryczka chilli (ja mialem suszona), lyzka masla polowka cytryny , pol lyzeczki cukru.
  • kawalek swiezgo imbiru.

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy cukier i chilli. Smażymy chwile do rozpuszczenia masła.
    Wrzucamy krewetki i smażymy 3 minuty, dodajemy sok z cytryny.i drobno pokrojony imbir i chilli.
    Koniec kropka:-).
    Ja jadlem z bialym pieczywem...

Komentarze do przepisu (9)

SprytnaChochla 03 stycznia
Uwielbiam krewetki w takiej postaci!
Maloni 06 stycznia
Wow!
konhambos 09 stycznia
Lubie je w kazdej postaci, taki sposób szczególnie mi odpowida, bo lubie takie smaki.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 40 dkg. .krewetek , czym wieksze, tym lepsze:-).
  • sol , pieprz, papryczka chilli (ja mialem suszona), lyzka masla polowka cytryny , pol lyzeczki cukru.
  • kawalek swiezgo imbiru.
Składniki