Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22516
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 394
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 213
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 166
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22516
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 394
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 213
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 166
Składniki
Krewetki rozmrozić - najlepiej sparzyć wrzątkiem (można delikatnie posypać vegetą).
Czosnek kroimy w plasterki i delikatnie solimy, żeby puścił soki.
Bagietkę czosnkową podgrzać wg opisu na opakowaniu lub zwykłą bagietkę smarujemy masłem z wyciśniętym czosnkiem i koperkiem i podpiekamy.
Na mocno rozgrzanego woka lub patelnię wlewamy oliwę z oliwek.
Wrzucamy czosnek i krewetki.
Po kilku minutach podlewamy winem.
Poddusić ok 5 min.
Dodać masło - rozpuścić.
Na koniec dodać pokrojony koperek i wymieszać.
Podawać w naczyniu żaroodpornym, najlepiej na podgrzewaczu z pieczywem czosnkowym, sałatą z vinegrettem (w moich przepisach) lub zielonymi oliwkami.