Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-06-2009
Sycąca i pożywna zupa o słodkawym smaku kukurydzy.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 58
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Obrać i pokroić ziemniaki i marchewkę, odcedzić kukurydzę. Obrać cebulę, pokroić drobno i podsmażyć w garnku.
Do podsmażonej cebulki w garnku wlać bulion, rozmieszać, dodać ziemniaki, marchewkę i kukurydzę. Dodać sól i pieprz.
Gotować około pół godziny, aż warzywa zmiękną. Odstawić, aby ostygło.
Chłodną zupę zmiksować, a następnie podgrzać i doprawiać według upodobania - ja np. dodaję majeranek i paprykę.
Można podawać z grzankami, lub po prostu zagryzać chlebem :) Smacznego!