Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko sie go robi, swietnie smakuje i elegancko sie prezentuje, nadaje sie na przystawke przed prawie kazdym daniem glownym. Ilosc skladnikow zalezy oczywiscie od tego ile zupy-kremu chcemy zrobic
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
W garnku przygotowac bulion z kostki tak okolo pol litra wody na pol kilo dyni, na pateli na lyzce masla podsmazyc dynie bez skory i pestek pokrojona w duza kostke, oraz pozostale warzywa, iedy lekko sie podsmaza zmiejszyc ogien i dusic do miekkosci, nastepnie przelozyc jarzyny do bulionu calosc doprawic pieprzem sola i rozgniecionym czosnkiem i zmiksowac blenderem na jednolity krem, po zmiksowaniu pogtowac 5 minut i gotowe, nakladac do talerzy do kazdej porcji dajac po kleksie ze smietany, drobiutko pokrojona polewice posypac serem, kilkoma grzankami i obficie szczypiorkiem, zycze smacznego