Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna. Intensywny smak cebuli i czsnku. Zupa dla miłośników cebulki
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32581
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 935
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 336
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32581
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 935
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 336
Składniki
Cebulę, czosnek, ziemniaki obierz. Cebulę pokrój w paski, a czosnek zgnieć nożem kuchennym i drobno posiekaj.
Połowę oliwy rozgrzej w rondlu, dodaj pokrojoną cebulę i duś ją na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, by się nie przypaliła. Cebula powinna się szklić. Przypraw od razu solą i pieprzem. Dodaj czosnek i duś jeszcze przez około minutę. Następnie wlej wino i dobrze wszystko wymieszaj. Gotuj jeszcze do zredukowania się wina o połowę. Dodaj bulion i pokrojonego ziemniaka. Gotuj zupę na wolnym ogniu (pod przykryciem) przez kolejne 30 minut, aż ziemniaki będą bardzo miękkie. Dopraw zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą. Wlej śmietankę i zmiksuj na puszysty krem.
Bagietkę przekrój na kromki i grilluj w piekarniku. Wlej zupę do miseczek, polej lekko oliwą, a obok połóż chrupiące, zrumienione bagietki.