Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia środziemnomorska na Twoim talerzu
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 193
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 193
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Składniki
Sparzyć i obrać dokładnie pomidory, następnie pokroić je i zmiksować razem z oliwą i kilkoma liśćmi bazylii. Miksowanie powinno być energiczne i pozostawić masę jak najlżejszą
Przepuścić przez sito (chińskie stożkowe), dodać soli i pieprzu do smaku.
Wstawić do lodówki i podawać w kubkach, gdy krem będzie bardzo zimny. Powierzchnię kremu można ozdobić drobno posiekaną bazylią.