Krakersy z siemieniem lnianym

Krakersy z siemieniem lnianym
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasia-p
Słona i zdrowa przekąska.

Składniki

  • siemię lniane 10 dag
  • maka pszenna 1,5 szklanki
  • sól 0,5 łyżeczki
  • proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
  • masło 2 łyżki
  • mleko 0,5 szklanki
  • cebula 0,5 średniej
  • natka pietruszki 0,5 pęczku
  • białko 1 sztuka

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Natkę posiekać drobno.
    W misce wymieszać nasiona, sól, proszek, mąkę i masło. Dodać cebulkę i natkę.

  2. Wlać mleko i wyrobić ciasto.

  3. Rozwałkować na cienki placek. Wykroić kółka, kwadraty- według uznania. Ułożyć na papierze do pieczenia. Krakersy delikatnie posmarować białkiem.

  4. Piec około 20 min 170 st.

Komentarze do przepisu (3)

Docherro 17 marca 2017
pyszne..poproszę parę sztuk:)
kasia-p 17 marca 2017
Bardzo pyszne. Zapraszam :)
Futka 19 marca 2017
Smakowite i pożywne! <3
Składniki
  • siemię lniane 10 dag
  • maka pszenna 1,5 szklanki
  • sól 0,5 łyżeczki
  • proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
  • masło 2 łyżki
  • mleko 0,5 szklanki
  • cebula 0,5 średniej
  • natka pietruszki 0,5 pęczku
  • białko 1 sztuka
Składniki