Krakersy z rozmarynem

Krakersy z  rozmarynem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: konhambos
Krakersy ze sródziemnomorska nutka z dodatkiem oliwy z oliwek i rozmarynu. Sprawdzają się zarówno jako samodzielna przekąska jak i dodatek do rozmaitych, nie tylko sródziemnomorskich dań.

Składniki

  • igiełki rozmarynu utarte w moździerzu
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 20 g drobno startego parmezanu
  • 125 g mąki
  • 2-3 szczypty soli
  • 25 ml oliwy z oliwek
  • 3 łyżki śmietany
  • gruba sól morska do posypania

Przygotowanie

  1. Ze wszystkich skladników wyrobic ciasto, splaszczyc je i wlozyc miedzy 2 warstwami papieru do pieczenia. Rozwalkowac i pociac w prostokaty. Posypac sola morska.
    Piec w temp. 200°C ok. 13-15 minut.

  2. Ostudzic i podawac solo lub z dodatkami. Najlepiej przechowywac w blaszanym pudelku.

Komentarze do przepisu (2)

terwol 12 czerwca 2017
Raj dla podniebienia...
Futka 13 czerwca 2017
Pomysłowe i bardzo smaczne krakersy :)
Składniki
  • igiełki rozmarynu utarte w moździerzu
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 20 g drobno startego parmezanu
  • 125 g mąki
  • 2-3 szczypty soli
  • 25 ml oliwy z oliwek
  • 3 łyżki śmietany
  • gruba sól morska do posypania
Składniki