Krakersy z pastą serowo – jajeczną

Krakersy z pastą serowo – jajeczną
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Gwarantuje, że szybko zanikną z waszego stołu!

Składniki

  • opakowanie krakersów solonych
  • 4 jajka, ugotowane na twardo, starte na tarce o drobnych oczkach
  • 200g żółtego sera, startego na tarce o drobnych oczkach
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • sól, pieprz, cukier
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • do dekoracji: kawałki czerwonej papryki

Przygotowanie

  1. Do miski przekładamy jajka, ser, koperek, czosnek, przyprawy. Dodajemy majonez wymieszany z jogurtem i dokładnie wszystko razem mieszamy. Masa powinna być dość gęsta.

  2. Na każdego krakersa wykładamy masę serowo – jajeczną, dekorujemy kawałeczkiem papryki.

Składniki
  • opakowanie krakersów solonych
  • 4 jajka, ugotowane na twardo, starte na tarce o drobnych oczkach
  • 200g żółtego sera, startego na tarce o drobnych oczkach
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • sól, pieprz, cukier
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • do dekoracji: kawałki czerwonej papryki
Składniki