Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
ręcznik papierowy
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 218
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 711
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 117
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 143
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 218
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 711
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 117
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 143
Składniki
Z kapusty wykrawa się plastry, tak aby każdy był "piętką". Posypuje się je przyprawą curry i panieruje jak zwykłe kotlety schabowe. Oczywiście trzeba uważać aby plastry się nie rozpadły, ponieważ młoda kapusta nie jest tak ścisła jak zwykła. Kotlety smaży się niespiesznie, tak aby kapusta zdążyła zmięknąć, do zrumienienia, najpierw od strony przecięcia. Kotlety warto po smażeniu położyć na ręczniku papierowym dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Kotlety soli się po smażeniu.
Smacznego :)