Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, wartościowa przekąska. Podane z ziemniakami, kaszą czy ryżem mogą być daniem obiadowym. Z podanych proporcji powinno wyjść 7-8 kotletów.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Ugotować komosę w lekko osolonej wodzie około 20 minut. Odcedzić wodę. Komosę ostudzić. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę pokroić i zeszklić razem z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Ostudzić. Dodać do komosy. Dodać jajka, przyprawy, pokrojony koperek i otręby. Wyrobić masę. Formować kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.