Kotlety z kaszy jaglanej

Kotlety z kaszy jaglanej
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Kotlety z kaszy jaglanej

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 mała cebula
  • 1 mała marchewka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • pół cukinii
  • pół papryki (ja użyłam żółtej)
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy

Przygotowanie

  1. Kaszę płuczemy i gotujemy około 20 minut. Do miski wrzucamy pokrojone w małą kostkę cebulę, paprykę i seler naciowy, a także starte na grubych oczkach marchewkę i cukinię. Dodajemy kaszę, jajko i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wszystko mieszamy. Z masy formujemy kotlety, żeby się nie rozpadały, trzeba dość ściśle je uformować. Smażymy na rozgrzanej patelni, do zrumienienia.
    Podajemy z jogurtem naturalnym i harissą.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 20 marca 2015
Wygladaja niezmiernie smakowicie!!! Jakim aparatem robisz zdjecia?
Kardamonovy 21 marca 2015
Dzięki, ciągle się uczę :). Aparat to Nikon D90. Pozdrawiam.
Składniki
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 mała cebula
  • 1 mała marchewka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • pół cukinii
  • pół papryki (ja użyłam żółtej)
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
Składniki