Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trwa sezon na cukinię i trzeba z tego korzystać. Dziś proponuję wegetariańskie kotlety jaglano-warzywne, smaczne i zdrowe. Mogą być świetnym dodatkiem do sałatek. Polecam.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 490
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1325
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 490
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1325
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Ugotowaną i odcedzoną kaszę jaglaną przygotować w jednej misce. Do drugiej miski zetrzeć (na tarce o dużych oczkach) cukinię. Posolić i poczekać kilkanaście minut aż puści sok. Dodatkowo jeszcze mocno ją wycisnąć. Sok odlać. Do cukinii dodać drobno pokrojona cebulę, przepuszczony przez praskę czosnek, pokrojoną natkę pietruszki. Wbić dwa jajka. Dodać przyprawy, kaszę i jedną szklankę otrąb. Wymieszać masę i formować kotlety. Obtaczać je w jajku i otrębach. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Półmisek udekorować sałatą. Ułożyć na nim kotlety.