Kotlety z cukini

Kotlety z cukini
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: nowalijka
Bardzo smaczna i szybka przekąska, ja to lobię na podwieczorek.

Składniki

  • cukinia, 2 plastry grubości ok.4mm (raczej cienkie)
  • sól, pieprz, na oko
  • mąka, bółka tarta, do obtoczenia
  • jajko, 1
  • olej, do smażenia

Przygotowanie

  1. Cukinie obrać, jeżeli jest stara wyciąć pestki. Plaster cukinii posolić popieprzyć zostawić na 15 minut.

  2. Następnie cukinie obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej.

  3. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ja lobię je z ketchupem.

  4. Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

camellia 23 września 2010
to ulubione danie mojej mamusi...poleca rowniez z sosem tzadzyki lub smietana z odrobina czosnku,soli i... Czytaj całość »
to ulubione danie mojej mamusi...poleca rowniez z sosem tzadzyki lub smietana z odrobina czosnku,soli i koperku...pozdrawiam!
Gruba-dynia 24 września 2010
To jest naprawdę pycha! Znam ten przepis od mojej Mamy. W taki sam sposób robi się kabaczki i patisony. Jeśli... Czytaj całość »
To jest naprawdę pycha! Znam ten przepis od mojej Mamy. W taki sam sposób robi się kabaczki i patisony. Jeśli są młode to ze skórką i pestkami. Mniam :-)
buniek100 24 września 2010
Można też zamiast jajka zrobić ciasto naleśnikowe (ale gęstsze) z ziołami do kuchni włoskiej.
Są wtedy... Czytaj całość »
Można też zamiast jajka zrobić ciasto naleśnikowe (ale gęstsze) z ziołami do kuchni włoskiej.
Są wtedy bardziej sycące. Pychota.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • cukinia, 2 plastry grubości ok.4mm (raczej cienkie)
  • sól, pieprz, na oko
  • mąka, bółka tarta, do obtoczenia
  • jajko, 1
  • olej, do smażenia
Składniki