kotlety z białej kapusty.

kotlety z białej kapusty.
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
coś innego z kapusty,można spożywać na zimno i gorąco.

Składniki

  • kajzerki, 1/2
  • cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • pieczarki, 4
  • jajko
  • Bułka tarta
  • główka białej kapusty, 1/2

Przygotowanie

  1. kapustę pokroić,wrzucić kostkę bulionową i gotować 30 minut,po ugotowaniu przełożyć na sito i osączyć kiedy ostygnie wycisnąć z pozostałej wody. cebulkę podsmażyć dodać pokrojone pieczarki,smażyć aż wyparuje sos. # kapustę można jeszcze posiekać jeśli jest zbyt gruba,dodajemy pieczarki,sól,pieprze,namoczoną kajzerkę i porządnie odciśniętą, ,jajko i mieszamy formujemy kotlety obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Komentarze do przepisu (8)

Tosca 30 czerwca 2009
Oto pomysł dla przeciwników mięsa! (Do których nie należę... Mięsko musi być! ;))
kurczak_maly 19 lipca 2009
dziękuję za ten przepis - wlaśnie takich kotlecików szukałam
iwa309 18 sierpnia 2009
wszystkie pani przepisy sa bardzo dobre i opisy wykonania proste
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kajzerki, 1/2
  • cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • pieczarki, 4
  • jajko
  • Bułka tarta
  • główka białej kapusty, 1/2
Składniki