kotlety przemyskie

kotlety przemyskie
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
szybkie fajne danie :)

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • ok 20 dkg żółtego sera
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • ząbek czosnku

Przygotowanie

  1. pierś drobno pokroic i przełożyc do miski, dodac żółty ser starty na dużych oczkach dodac pozostałe składniki i wyrobic na jednolitą masę. Smażyc na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Z podanej porcji wyszło mi 6 kotletów. Smacznego

  2. do powyższej masy można dodac natkę pietruszki wyrobic i smażyc.

Komentarze do przepisu (9)

Konto usunięte 15 stycznia 2013
Same pyszności serwujesz,ale domownicy mają w tobą dobrze.Pozdrawiam
rosse 15 stycznia 2013
Też tak uważam jak Goramarcina:)5
anetas197601 15 stycznia 2013
dzięki bardzo :)) muszę im pokazac Wasze komentarze :)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • ok 20 dkg żółtego sera
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • ząbek czosnku
Składniki