Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety zrobione z mielonego mięsa wieprzowego, ścinek z boczku, szynek i schabu. Kotlety są smaczne podane na gorąco oraz na zimno jako przekąska.
nóż, patelnia, garnek, maszynka do mielenia mięsa,
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Cebulę i czosnek zmielić wraz z mięsem przez sitko 4 mm. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć wodę i rozdrobnioną włożyć do miski z mielonym mięsem. Dodajemy jajka, sól, pieprz, majeranek. Farsz dobrze wyrabiamy, jednocześnie próbujemy smak.
Na rozgrzanej patelni smażymy uformowane z farszu kotlety na rumiany kolor z obu stron.
Usmażone kotlety możemy podać do dania obiadowego, jeść z chlebem lub bez chleba, jak kto lubi. Smacznego !!!