Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet mielony z ryżem podany na surówce jako ciepła przystawka.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20270
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20270
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Składniki
Kotlety. 1. Mięso mielimy w maszynce na 5 mm. oczkach. 2. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. 3. Ryż mieszamy z mięsem, dodajemy jajko, posiekaną pietruszkę oraz przyprawy do smaku. 4. Formujemy 4 okrągłe kotlety.
Surówka. 1.Kapustę lub sałatę kroimy w dość grube paski. 2. Obraną marchew ścieramy na grubych oczkach tarki warzywnej. 3.Łączymy razem oba składniki, dodajemy posiekany koper oraz łyżkę majonezu i łyżeczkę cukru. 4.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. Układamy porcje surówki na talerzach.
1. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym na rumiano. 2. Usmażone kotlety układamy na porcjach surówki. 3. Podajemy jako ciepłą przekąskę przed daniem głównym. SMACZNEGO !