Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-02-2024
Prosty przepis na smaczne kotleciki na przekąskę.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ostudzone ziemniaki przełożyć do miski, wbić jajka, dodać mąkę kukurydzianą, przyprawę do ziemniaków, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni zgrabne kotleciki, panierować w płatkach kukurydzianych. Smażyć na niezbyt rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać do obiadu polane mocnym sosem pomidorowym. SMACZNEGO.