Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne w smaku placki z kalafiora podane z ulubionym sosem np. czosnkowym mogą być samodzielnym obiadem, albo dodatkiem do niego. Idealne również na podwieczorek czy kolację. Sprawdzą się również na różnego rodzaju przyjęciach jako przekąska.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 108
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 108
Składniki
Różyczki kalafiora myjemy i gotujemy około 5 minut w posolonej wodzie, aż będzie miękki, ale nie rozgotowany, odsączamy, rozgniatamy widelcem lub praską do ziemniaków i studzimy. Następnie dodajemy jajka, parmezan, bułkę tartą, pietruszkę i przyprawy. Wszytko dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotleciki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy kotleciki. Każdy smarujemy oliwą z oliwek, najlepiej zrobić to pędzelkiem. Pieczemy w nagrzanym do około 180 stopni piekarniku przez około 20 minut. Po ok.10 minut z każdej strony. Smacznego! Rady: Kotleciki możemy również usmażyć na patelni.