Koreczki z przepiórczym jajeczkiem

Koreczki z przepiórczym jajeczkiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: MEGI110278
Przystawka nie tylko na Wielkanocny stół...prosta,smaczna i ładnie się prezentuje ;-)

Składniki

  • przepiórcze jajeczka
  • surowa biała kiełbasa
  • kiełki , majonez , chrzan lub ćwikła

Przygotowanie

  1. Jajeczka ugotować na twardo. Białą kiełbasę sparzyć we wrzątku. Ja gotując wywar na barszcz (cebula,czosnek,liść laurowy,ziele angielskie,sól i pieprz) dodałam 2 kiełbaski więcej do podania na zimno.
    Po ostygnięciu,pokroiłam kiełbasę na ok 3 cm plastry.Na każdym zrobiłam kleksa z majonezu.Można połączyć majonez z chrzanem,lub użyć samej ćwikły.Dodałam kiełki i jajeczko.Dla stabilności i wygody w kosztowaniu wbiłam wykałaczkę.
    Przekąska jest tak efektowna,że nie trzeba dodatkowej dekoracji ;-)

  2. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 16 kwietnia 2015
smaczna przystawka i ładnie podana!
limetka 16 kwietnia 2015
Ciekawie i prosto ,
a te żelatynowe jajka super ;-)
Konto usunięte 16 kwietnia 2015
Super to wymyśliłaś :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • przepiórcze jajeczka
  • surowa biała kiełbasa
  • kiełki , majonez , chrzan lub ćwikła
Składniki