Koreczki z łososia, ogórka i serka śmietankowego

Koreczki z łososia, ogórka i serka śmietankowego
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Koreczki z ogórka i łososia są smakowitym pomysłem na przekąski na zimno. Sprawdzają się podczas spotkań towarzyskich, imprez rodzinnych, wieczorów we dwoje. Koreczki są proste i niedrogie w wykonaniu. Miłośnicy ryb będą zachwyceni!

Składniki

  • 1 ogórek średniej długości
  • 1 opakowanie serka śmietankowego 150 g (typu Almette)
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 10 dkg kawałków łososia wędzonego
  • Oliwki
  • Dodatkowo:
  • wykałaczki

Przygotowanie

  1. Zawartość całego serka wymieszałam z jogurtem naturalnym i drobno posiekanym koperkiem.

  2. Ogórka cienko obrałam ze skórki i pokroiłam na plastry ok. 7 mm grubości.

  3. Na każdy kawałek ogórka nakładałam łyżeczką serek, kładłam plasterek łososia i przekłuwałam wykałaczką z oliwką.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 03 stycznia
Super :))))
fafiatko 04 stycznia
Pyszna i lekka przekaska!
Składniki
  • 1 ogórek średniej długości
  • 1 opakowanie serka śmietankowego 150 g (typu Almette)
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 10 dkg kawałków łososia wędzonego
  • Oliwki
  • Dodatkowo:
  • wykałaczki
Składniki