Koreczki

Koreczki
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Popularna przekąska z kilku składników. Proporcje na 16 koreczków.

Składniki

  • Ser pleśniowy twardy około 100 g
  • Szpinak baby 32 listki
  • Pomidory daktylowe czerwone i żółte 16 szt.
  • Oliwki czarne 16 szt.
  • Wykałaczki 16 szt.

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć i osuszyć.

  2. Ser podzielić na 16 kawałków, tak jak pokazane jest to na zdjęciu.

  3. Liście szpinaku umyć i dokładnie osuszyć.

  4. W każdy kawałek sera wkłuć po jednej wykałaczce, na którą nadziewać kolejno po dwa zwinięte w rulonik listki szpinaku, po jednym pomidorze i po oliwce.

  5. Tak przygotowane koreczki umieścić na paterze i podawać ze świeżym pieczywem.

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 27 maja
Super:)
Dzięki :)
ElMar 27 maja
Proste i bardzo smaczne:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Ser pleśniowy twardy około 100 g
  • Szpinak baby 32 listki
  • Pomidory daktylowe czerwone i żółte 16 szt.
  • Oliwki czarne 16 szt.
  • Wykałaczki 16 szt.
Składniki