Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny w Korei fast food. Serowy hot dog. Koreańczycy lubią chyba wszystko z cukrem więc i tutaj jest :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Parówki przekrawamy w poprzek na pół. Ser kroimy mniej więcej na wielkość parówek. Następnie parówki i ser nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
Pora zrobić ciasto :)<br /> Do głębokiego naczynia wsypujemy mąkę, sól, cukier puder, proszek do pieczenia. Wlewamy mleko i jajko. Wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto musi być gęste, żeby nie ściekało. Wyrobione przelewamy do płytszego naczynia takiego, żeby można było parówkę i ser zanurzyć w cieście.
Na patelnię wlewamy taką ilość oleju, żeby sięgał do połowy parówek i rozgrzewamy. Teraz obtaczamy całość w cieście, następnie obsypujemy dokładnie bułką tartą. Bułki nie żałować. Następnie wkładamy do gorącego oleju i smażymy około 1 minuty z każdej strony.
Usmażonego hot doga obtaczamy w cukrze i polewamy musztardą i keczupem. Życzę smacznego.