kominki z wedzonej makreli

kominki z wedzonej makreli
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: hubcio
apetyczna przystawka na kazda okazje

Składniki

Przygotowanie

  1. nadzienie- makrele rozdrabniamy na male kawalki,dodajemy podsmazona szalotke ,siekana natke oraz majonez ,doprawiamy pieprzem.nie solimy poniewaz ryba i majonez sa juz slone.Ciasto-rozmrozic platy ciastai wyciac z nich 18 krazkow,w 12 z nich wyciac mniejsze dziurki.rozgrzejcie piekarnik do 220C na blache uloz pelne krazki a na kazdym z nich po 2 z dziurka.pieczemy przez 15 minut.nakladamy farsz przed podaniem .smacznego( kr azki wycinamy o srednicy 5cm a dziurki okolo 3 cm)

Komentarze do przepisu (16)

Konto usunięte 14 stycznia 2010
Bardzo fajny przepis, choć z powodu mojej alergii musiałabym zastąpić rybę kurczakiem ;) zapytam o szczegóły... Czytaj całość »
Bardzo fajny przepis, choć z powodu mojej alergii musiałabym zastąpić rybę kurczakiem ;) zapytam o szczegóły - czy pisząc "6 sztuk ciasta francuskiego" miałeś na myśli 6 opakowań po 450g (takie sprzedają)? To strasznie dużo przecież... I jakiej mniej więcej średnicy wycinałeś krążki? :)
Mateusz15 14 stycznia 2010
Tak, czy na pewno chodzi o 6 opakowań ciasta? A sama potrawa wygląda bardzo fajnie i apetycznie.
Jagoda50 15 stycznia 2010
Podoba mi sie ten przepis,Hubciu,
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki