kolorowe schabowe

kolorowe schabowe
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
obiadek dla rodzinki

Składniki

  • mięso schabowe 4 kotlety
  • szpinaku mrożonego, 10 dag
  • 1/2 łyżki masła, 1/2
  • podwędzanej cienkiej kiełbasy, 10 dag
  • duży plaster sera żółtego
  • papryki czerwonej, 1/4
  • jajko
  • łyżki mąki pszennej, 2 łyżki
  • łyżki bułki tartej, 2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia , sól,pieprz czarny ,
  • przyprawa w płynie, 1/4łyżeczki

Przygotowanie

  1. schab rozbić posolić,popieprzyć szpinak rozmrozić podsmażyć na maśle,wlać przyprawę podsmażać do wyparowania wody. kiełbasę i paprykę pokroić w słupki,ser podzielić na 4 części każdy kotlet posmarować szpinakiem i położyć kiełbasę,paprykę,ser zwinąć obtaczać w mące,jajku i bułce smażyć na rumiano,podawać z sałatką warzywną

Komentarze do przepisu (9)

wioleta333 25 czerwca 2009
ślicznie wyglądają i pewnie dobrze smakują!!!
Jagoda50 23 lipca 2009
Pieknie i smakowicie wygladaja Twoje schabowe ,napewno je zrobie.
klaudyna1957 24 lipca 2009
polecam,bo bardzo dobre.pozdrawiamk
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso schabowe 4 kotlety
  • szpinaku mrożonego, 10 dag
  • 1/2 łyżki masła, 1/2
  • podwędzanej cienkiej kiełbasy, 10 dag
  • duży plaster sera żółtego
  • papryki czerwonej, 1/4
  • jajko
  • łyżki mąki pszennej, 2 łyżki
  • łyżki bułki tartej, 2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia , sól,pieprz czarny ,
  • przyprawa w płynie, 1/4łyżeczki
Składniki