Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze w życiu na pewno nie ostatnie przepis mam od wspaniałej Dominika Tomaszewska
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 65
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 211
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 146
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 65
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 211
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 146
Składniki
wykonanie :Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć gorące przez praskę. Gdy ostygną dodać resztę składników z opisu, wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto rolujemy na kształt wałka do ciasta, następnie urywać po kawałku ciasta i formować niewielkie placuszki dodając na ich środek śliwkę całą bez pestki. Skleić dokładnie brzegi. Knedle gotować około 2 - 3 minuty w osolonej wodzie(licząc od wypłynięcia na wierzch). Podawać z bułką tartą, cukrem, śmietaną. Jak kto lubi.Z tej porcji wyszło mi 12 knedli.