Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je podawać : 1. polane stopionym masłem i oprószone startym serem, 2. okraszone skwarkami 3. jako dodatek do zup 4. jako dodatek do pieczeni, z gęstym sosem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Jaja wbić do miski, rozkłócić, dodać mąkę, szczyptę soli. Wyrabiać dłońmi, dodając tyle wody mineralnej, by powstało gęste ciasto z pęcherzykami powietrza na powierzchni.
Wrzucić uformowane kluski na wrzącą osoloną wodę z odrobiną oleju na ok. 2 minuty