Klopsy w zalewie octowej do wódeczki

Klopsy w zalewie octowej do wódeczki
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Smaczne, do wódki, tanie, dla dużej ilości osób, na imprezę

Składniki

  • mięso mielone, 1 kg
  • ocet 10%, 2 szklanki
  • woda, 5 szklanek
  • cukier, 2,5 łyżki
  • liść laurowy, 8 sztuk
  • ziele angielskie, 10 sztuk
  • Pieprz zairnisty, 10 sztuk
  • cebula (średnia), 6 sztuk
  • bułka czerstwa, 1 sztuka
  • pieprz
  • sól
  • Przyprawa w płynie (maggi)
  • vegeta
  • olej do smażenia mięsa
  • czosnek, 5 ząbków

Przygotowanie

  1. W osobnym naczyniu na spód dajemy trochę zalewy z cebulą i wykładamy część pulpetów, potem znowu cebula z zalewą i pulpety, aż wykorzystamy całość. Czekamy aż ostygnie i zostawiamy na minimum 24 godziny, a najlepiej 48h. Do wódeczki i piwka, na zagrychę jak znalazł :)

  2. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (1)

Martata 23 listopada 2013
Bardzo słaby opis, nic nie wiadomo ile należy dać maggi i vegety. Już nie mówiąc o tym, że nie napisałeś... Czytaj całość »
Bardzo słaby opis, nic nie wiadomo ile należy dać maggi i vegety. Już nie mówiąc o tym, że nie napisałeś jak robisz całość czyli jak przyprawiasz pulpety i co wchodzi w skład zalewy. Pisząc, że ma ostygnąć nie wiadomo do końca co czy zalewa z cebulą czy całość dania. Nie wiadomo ile gotować...bardzo słaby opis, a szkoda bo może być to smaczne.
Składniki
  • mięso mielone, 1 kg
  • ocet 10%, 2 szklanki
  • woda, 5 szklanek
  • cukier, 2,5 łyżki
  • liść laurowy, 8 sztuk
  • ziele angielskie, 10 sztuk
  • Pieprz zairnisty, 10 sztuk
  • cebula (średnia), 6 sztuk
  • bułka czerstwa, 1 sztuka
  • pieprz
  • sól
  • Przyprawa w płynie (maggi)
  • vegeta
  • olej do smażenia mięsa
  • czosnek, 5 ząbków
Składniki