Klopsiki w occie w 2 wersjach ;)

Klopsiki w occie w 2 wersjach ;)
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasia90
Pyszne idealne na przekąskę lub na zagrychę ;)

Składniki

  • Składaniki w opisie ;)

Przygotowanie

  1. Ta ilość zalewy wystarcza idealnie na 750 g. Mięsa.
    Składniki :
    4 szklanki wody
    1 szklanka octu spirytusowego 10 %
    Kilka ziaren pieprzu
    Kilka ziaren ziela angielskiego
    4 łyżki cukru
    Odrobina chili w proszku
    1 duża cebula pokrojona w półplasterki
    2 listki laurowe
    1 mała puszka koncentratu pomidorowego 70 g. (opcja 2 )
    Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i pogotować około 5 minut aż cebula nam się sparzy i zmięknie. Odstawić do wystygnięcia. Zimną zalewą zalałam jeden słoik kotlecików do pozostałej zalewy dodałam małą puszkę koncentratu pomidorowego (opcja 2 ) ponownie zagotowałam i odstawiłam do wystygnięcia i zalałam drugi słoik kotlecików. Wstawiamy do lodówki aby kotleciki przeszły zalewą i na święta zagrycha jak się patrzy :) Ja zrobiłam już dziś. Tak przygotowane mogą stać bardzo długo.

Komentarze do przepisu (2)

Danaida 16 grudnia 2015
A te pulpeciki jak robisz?
kasia90 17 grudnia 2015
Pulpeciki robię tak samo jak normalne mielone tylko formuje malutkie :)
Składniki
  • Składaniki w opisie ;)
Składniki