klopsiki rybne

klopsiki rybne
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: lenarafal
klopsiki rybne w zalewie octowej

Składniki

  • filety rybne
  • bułka namoczona w mleku
  • 2 cebule
  • szklanka octu
  • 2 szklanki wody
  • sól,pieprz,liść laurowy
  • olej do smażenia
  • czosnek

Przygotowanie

  1. filety mielimy przez maszynkę na grubych oczkach, dodajemy bułkę, czosnek ,sól i pieprz, formujemy małe klopsiki i smażymy. po usmażeniu układamy je w szklanym naczyniu . wodę, ocet , poszatkowaną cebulę ,liść laurowy i pieprz zagotowujemy i zalewamy klopsiki. naczynie wkładamy do lodówki. gotowe do jedzenia po 3 dniach .

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 06 grudnia 2008
A czemu dopiero można jeść po 3-ch dniach?
Składniki
  • filety rybne
  • bułka namoczona w mleku
  • 2 cebule
  • szklanka octu
  • 2 szklanki wody
  • sól,pieprz,liść laurowy
  • olej do smażenia
  • czosnek
Składniki