Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne urozmaicenie wielkanocnego stołu, łatwe w przygotowaniu
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem. Dodać surowe jajko i bułkę tartą. Dokładnie wyrobić tak jak na mielone kotlety. Rozłożyć na płasko i na środku ułożyć jajka ugotowane na twardo z obciętymi końcówkami tak aby się ze sobą stykały. Zlepić całość i mocno wycisnąć, żeby w środku nie było powietrza. Mięso natrzeć słodką papryką i majerankiem, zawinąć w aluminiową folię i piec w rozgrzanym piekarniku w 180 st ok 1 godz. Przed końcem pieczenia odwinąć folię. Podawać na zimno, kroić w plastry. Cudne mięsko z jajecznym słoneczkiem w środku :) Na dodatek koniecznie ćwikła z chrzanem i biały chrzan ze śmietaną :) Smacznego