Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
Kalarepę, marchew,pietruszkę,seler kroję w 5-cio centymetrowe słupki grubości ok.1 centymetra. Kalafior i brokuła rwę na małe różyczki.
Wszystko mieszam z ząbkami czosnku ( obranego rzecz jasna:) i wrzucam do kamiennego garnka. Dodaję dodatki;koper, ziele, liść laurowy i chrzan. I to wszystko zalewam gorącą wodą z solą ( proporcja 1 litr wody na 2 łyżki płaskie soli). I czekam tydzień. Kolorowo wygląda i świetnie smakuje.