Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne, proste w przygotowaniu i nie ma przy nich dużo pracy.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Pierś pokroić na małe kawałki. Przyprawić i odstawić na czas przygotowania pieczarek. Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone pieczarki i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż woda odparuje. Piersi usmażyć na niewielkiej ilości oleju Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i przekroić na cztery części. Na połowie każdej części ułożyć ser, następnie pieczarki i kurczaka.
Przykryć pustą połową ciasta. Brzegi skleić i dodatkowo docisnąć widelcem. Tak przygotowane kieszonki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.