Kiełbaski w cieście francuskim

Kiełbaski w cieście francuskim
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Kiełbaski /lub parówki/ w cieście francuskim to znana przekąska ale po mojemu tzn. w nieco pikantniejszej wersji: z dodatkiem przyprawy do grilla lub gyrosa. Pysznie smakują zarówno na ciepło jak i zimno.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 op
  • przyprawa do grilla/przyprawa gyros 4 łyżki
  • cienka kiełbasa 8 szt
  • jajko 1 szt
  • olej 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto francuskie kroimy na cienkie paski.Cienkie kiełbaski lub parówki /bez foliowych osłonek/ smarujemy cienko olejem a następnie obtaczamy w przyprawie gyros lub do grilla. Tak przygotowane kiełbaski owijamy paskami ciasta francuskiego - tak by paseczki nachodziły na siebie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy przez ok. 15 min.

Komentarze do przepisu (1)

babcitereskiciasta 16 października 2018
Super przekąska.:)
Składniki
  • ciasto francuskie 1 op
  • przyprawa do grilla/przyprawa gyros 4 łyżki
  • cienka kiełbasa 8 szt
  • jajko 1 szt
  • olej 2 łyżki
Składniki