Kiełbasa chorizo z patelni

Kiełbasa chorizo z patelni
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Chorizo z patelni. Wykorzystałem kiełbasę przywiezioną z Madery.

Składniki

  • kiełbasa chorizo ok 300g
  • 1 szt żółtej papryczki peperoni
  • 1 cebula
  • 250 g ryżu thaibonne
  • oliwa z oliwek
  • pół czerwonej papryki

Przygotowanie

  1. Ryż ugotowałem w osolonej wodzie z dodatkiem.
    Kiełbasę pokroiłem w grubsze plastry. cebulę w krążki.
    Papryczkę oczyściłem z pestek, ( jeśli ktoś lubi bardzo ostre dania, można pestki zostawić). Następnie drobno je pokroiłem. Czerwoną paprykę po usunięciu pestek pokroiłem w paski.
    Wszystkie składniki podsmażyłem na oliwie z oliwek. Podlałem odrobiną wody ( tak aby zrobiło się troszkę sosu) i dusiłem około 10 minut.
    Podałem bardzo gorące.

Komentarze do przepisu (4)

Futka 30 lipca 2016
I spać przez to nie mogłam ;) Przepyszna propozycja :D Mniam <3
Konto usunięte 30 lipca 2016
A co zostaje z papryki po usunięciu miąższu? Sam osobiscie usuwam z papryk tylko nasiona,a poprzez opieczenie... Czytaj całość »
A co zostaje z papryki po usunięciu miąższu? Sam osobiscie usuwam z papryk tylko nasiona,a poprzez opieczenie można się pozbyć "skórki"...
Obserwator 30 lipca 2016
Już poprawiam, dzięki za zwrócenie uwagi.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kiełbasa chorizo ok 300g
  • 1 szt żółtej papryczki peperoni
  • 1 cebula
  • 250 g ryżu thaibonne
  • oliwa z oliwek
  • pół czerwonej papryki
Składniki