Kiełbasa biała pieczona w boczku

Kiełbasa biała pieczona w boczku
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczna i prosta w wykonaniu przekąska na stół świąteczny.

Składniki

  • Kiełbasa biała 1 kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Boczek wędzony ½ kg
  • Chrzan tarty 1 słoiczek
  • Tłuszcz do formy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Każdy kawałek kiełbasy naciąć nożem, włożyć do każdego nacięcia po łyżeczce chrzanu i zawinąć w boczek. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem, przekładając talarkami cebuli. Piec w temperaturze 170 stopni około pół godziny, podawać na śniadanie wielkanocne z pieczywem.

Składniki
  • Kiełbasa biała 1 kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Boczek wędzony ½ kg
  • Chrzan tarty 1 słoiczek
  • Tłuszcz do formy
Składniki