Kaszanka z jajkiem i cebulą

Kaszanka z jajkiem i cebulą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Trudno mi przekonać się do kaszanki w jakiejkolwiek formie, ale ta bardzo mi smakuje, zwłaszcza położona na świeżej bułce. Zapraszam po przepis na to proste, zdecydowanie NIE dietetyczne danie. ;-)

Składniki

  • 500g kaszanki
  • 4 cebule
  • 4 jajka
  • sól, pieprz
  • olej

Przygotowanie

  1. Cebulę smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Podlewamy wodą, dusimy do miękkości.

  2. Kaszankę obieramy ze skóry, kroimy w plastry, dodajemy do cebuli. Podsmażamy kilka minut.

  3. Na patelnię wbijamy jajka, doprawiamy do smaku. Smażymy do momentu ścięcia jajek.

Składniki
  • 500g kaszanki
  • 4 cebule
  • 4 jajka
  • sól, pieprz
  • olej
Składniki