Kaszanka w cebuli i jabłku

Kaszanka w cebuli i jabłku
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Najlepsza z grilla

Przygotowanie

  1. Cebule pokroiłam na cienkie piórka a jabłka na zapałkę- mandolina pozwala wszystko zrobić w parę minut.

    Na kawałkach folii aluminiowej ułożyłam po garści wymieszanej cebuli z jabłkiem a na to położyłam kaszankę.
    Najlepsza kaszanka jest w naturalnej osłonce. Nacięłam ją wzdłuż, aby farsz nie wyszedł samowolnie bokiem.
    Kaszankę jeszcze przysypałam jabłkiem z cebulą.

    Folię zawinęłam a kaszanki poszły na grilla.

  2. Kaszanka powinna się ugrillować do 30 minut- cebula i jabłko powinny być bardzo miękkie.

    Uprażone warzywa świetnie komponują się z pieprzną kaszanką.

    Można też upiec w piekarniku- około 40 min w 180 stopniach.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (19)

SlodkoSlodka83 29 sierpnia 2018
Uwielbiam :-)
babcitereskiciasta 29 sierpnia 2018
Mąż byłby zachwycony, bo ja kaszanki nie jem.:)
danielek 30 sierpnia 2018
Kaszanka jest spoko.Ja bardzo lubię.Polecam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki