Kasza po staropolsku

Kasza po staropolsku
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: golona102
Jedno z pierwszych dan o jakim jest wzmianka w kronikach. Dobre i tyle

Składniki

  • kasza, 200 g
  • Boczek lub slonina, 200 g
  • cebula, 1

Przygotowanie

  1. Gotujemy kaszę

  2. Smazymy skwareczki z miesa, dodajemy cebule i razem podsmazamy

  3. Mieszamy wszystko razem doprawiamy i gotowe

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 03 grudnia 2011
Proste jedzenie ,ale zdrowe i treściwe - kiedyś tak właśnie jadano.I jednak powinniśmy od czasu do czasu... Czytaj całość »
Proste jedzenie ,ale zdrowe i treściwe - kiedyś tak właśnie jadano.I jednak powinniśmy od czasu do czasu podawać rodzince właśnie take proste potrawy..Dziękuję za przypomnienie.
Jagoda50 04 grudnia 2011
Uwielbiam kaszę ,przepis wyjatkowo prosty ale jakże smakowity.
kaskasz83 14 lutego 2012
przepis banalny ale jakże pyszny ;) ja robię z samą smażoną cebulką bo niestety po mięsku mnie brzuch boli i... Czytaj całość »
przepis banalny ale jakże pyszny ;) ja robię z samą smażoną cebulką bo niestety po mięsku mnie brzuch boli i go unikam, ale jak mogłam jeść to najlepsze dla mnie to był smalczyk ze skwarkami z własnego wytopu na chlebie i kiszony ogórek :)
Składniki
  • kasza, 200 g
  • Boczek lub slonina, 200 g
  • cebula, 1
Składniki