Kasza manna z sokiem borówkowym

Kasza manna z sokiem borówkowym
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wioleta333
pyszne

Składniki

  • 0,5 l mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 5 łyżek grysiku
  • sok z borówkami

Przygotowanie

  1. Szklankę mleka zagotować, w drugiej szklance mleka rozpuścić grysik i cukier, wlać na gotujące się mleko i intensywnie mieszać aby nie zrobiły się grudki, gotować 5 min. Gorący grysik przelać do miseczek polanych wcześniej zimną wodą, gdy przestygnie wysypać z miseczek na talerzyki, udekorować sokiem borówkowym z owocami

Komentarze do przepisu (5)

Paulla 21 października 2010
Bardzo smakowite zdjęcie, w wolnym czasie wypróbuję w/w przepis, pozdrawiam :)
Wiolka81 21 października 2010
No imienniczko,brawo,niby proste a jednak ma to ''coś''!!!
niezapominajka 27 października 2010
Uwielbiam desery z grysiku - chyba sentyment z dzieciństwa. Super przepis :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 0,5 l mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 5 łyżek grysiku
  • sok z borówkami
Składniki