Kasza gryczana po Bieszczadzku

Kasza gryczana po Bieszczadzku
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczne i rozgrzewające danie na przekąskę.

Składniki

  • Składniki:
  • Kasza gryczana 2 szklanki
  • Pieczarki 25 dag
  • Boczek wędzony gotowany 25 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki i boczek. Smażyć do zrumienienia, dodać ugotowana kaszę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, chwilę pogrzać i podawać na ciepło.

Składniki
  • Składniki:
  • Kasza gryczana 2 szklanki
  • Pieczarki 25 dag
  • Boczek wędzony gotowany 25 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Tłuszcz do smażenia
Składniki