Kasz jaglana zapiekana z pieczarkami

Kasz jaglana zapiekana z pieczarkami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Kolejne smaczne danie z kaszy jaglanej.

Składniki

  • kasza jaglana 1,5 szklanki
  • Woda 3 szklanki
  • tłuszcz 1 łyzka
  • pieczarki 25 dag
  • Cebula biała 1 szt
  • Jajo kurze 1 szt
  • Śmietana 1 łyzka
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. Pieczarki oczyścić, poszatkować i udusić na tłuszczu z cebulą. Wymieszać kaszę z pieczarkami, przyprawić do smaku, dodać jajko ze śmietaną, jeszcze raz dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego, po czym zapiec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Składniki
  • kasza jaglana 1,5 szklanki
  • Woda 3 szklanki
  • tłuszcz 1 łyzka
  • pieczarki 25 dag
  • Cebula biała 1 szt
  • Jajo kurze 1 szt
  • Śmietana 1 łyzka
  • sól i pieprz do smaku
Składniki