Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i tanie danie, które można podać z dodatkiem ziemniaków czy ryżu do obiadu lub jako samodzielną przekąskę na ciepło lub zimno.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Filety oczyścić z tłuszczu i błonek. Pociąć w niewielkie, podłużne kawałki. Przełożyć do głębokiej misy, oprószyć przyprawami, wymieszać. Skropić dwoma łyżkami oleju. Odstawić na noc do lodówki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć do miękkości. W trakcie smażenia można podlać bulionem lub wodą. Udekorować pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.