Karp w pieczarkach

Karp w pieczarkach
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Niebo w gebie

Składniki

  • karp świeży, ok 1,5 kg
  • srednia cebula, 3,4 szt
  • smietana gesta, 1/2 L
  • pieczarki, 1 kg
  • panierka, sol, pieprz

Przygotowanie

  1. Karpia przygotować jak wigilijnego do smażenia, ale smażyć tylko 1/2 czasu - tak żeby złapało panierkę.Na kg karpia (obranego,wyfiletowanego) kg pieczarek podsmażyć z odrobinka cebulki na masełku.Wyłożyć rybke do żaroodpornego naczynia, przykryć pieczarkami, zalać b.gęstą śmietaną kwaśną, można posypać parmezanem - wersja lepsza, ale nie koniecznie.Zapiec ok 15-20 min w piekarniku (bron Boże w mikrofali- próbowałam- nędza ! ) Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami.

Komentarze do przepisu (2)

Jagoda50 24 lutego 2010
Tez robie takiego karpia.I jest naprawdę świetny.Polecam.
lubiesuperzjesc 24 lutego 2010
Dzieki
Ja go uwielbiam
Składniki
  • karp świeży, ok 1,5 kg
  • srednia cebula, 3,4 szt
  • smietana gesta, 1/2 L
  • pieczarki, 1 kg
  • panierka, sol, pieprz
Składniki