Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc ostatnio na szkoleniu zostały podane tartaletki z .... karmelizowaną czerwoną cebulą i zakochałam się :) Postanowiłam powtórzyć ten przepis w domu tylko zamiast na tartaletkach czerwona cebula znalazła się na cieście francuskim, a później na grzankach.
Polecam.
Odsłon: 122
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 40
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 575
Polecam.
Odsłon: 122
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 40
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 575
Składniki
Na patelni roztopić masło. Cebulę obrać, pokroić w pióra i wrzucić na gorącą patelnię, posolić.
Podsmażać przez około 10 min, przy czym cały czas pilnować aby cebula się nie spaliła bo całość wyjdzie gorzka.
Na koniec smażenia dodać miód, ocet balsamiczny i trzymać na patelni jeszcze około 2 minuty.