Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny karczek:) Kawał mięsa na weekendowy obiad lub przyjęcie !
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Karczek marynujemy w marynacie tradycyjnej wg przepisu na tyle opakowania i ziarenkach gorczycy białej. Zawijamy w folie aluminiową i odstawiamy na co najmniej 12 godzin.
Karczek posypujemy majerankiem i pieczemy przez 2 godziny w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celcjusza. Można go używać jako szynka do kanapek lub po prostu na ciepło :)