Karczek Weekendowy

Przepis dnia 2011-04-15
Karczek Weekendowy
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mimi619
Aromatyczny karczek:) Kawał mięsa na weekendowy obiad lub przyjęcie !

Składniki

  • karczek, 2 Kg
  • Marynata KAMIS Tradycyjna (+ 0.5 szklanki oleju), 1 opakowanie
  • Gorczyca biała, 2 łyżeczki
  • Majeranek świeży lub suszony, do samku

Przygotowanie

  1. Karczek marynujemy w marynacie tradycyjnej wg przepisu na tyle opakowania i ziarenkach gorczycy białej. Zawijamy w folie aluminiową i odstawiamy na co najmniej 12 godzin.

  2. Karczek posypujemy majerankiem i pieczemy przez 2 godziny w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celcjusza. Można go używać jako szynka do kanapek lub po prostu na ciepło :)

Komentarze do przepisu (8)

amidalla 12 kwietnia 2011
ymmmmmmmmmmmmmmm:) pycha
jagoda114 12 kwietnia 2011
Ładny kawał mięsa i jak apetycznie wygląda, mogę się wprosić na weekend?
mimi619 12 kwietnia 2011
Zapraszam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • karczek, 2 Kg
  • Marynata KAMIS Tradycyjna (+ 0.5 szklanki oleju), 1 opakowanie
  • Gorczyca biała, 2 łyżeczki
  • Majeranek świeży lub suszony, do samku
Składniki