Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sbelata
Super dodatek do dań obiadowych:)

Składniki

  • kapusta kiszona, 3/4 kg
  • masło, 3/4 kostki
  • vegeta, 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Kapustę płuczemy i szatkujemy.

  2. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy kapustę i vegetę. Dusimy na wolnym ogniu około 1 godziny.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 20 grudnia 2009
A to pomarańczowe na zdjęciu, czy to nie marchewka?
sbelata 20 grudnia 2009
Kupuję kapustę kiszoną z marchewką:)
Jagoda50 20 grudnia 2009
Od lat robię podobna kapustę tylko dodaję do niej jeszcze cebulkę,ale to juz jak ktos lubi.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kapusta kiszona, 3/4 kg
  • masło, 3/4 kostki
  • vegeta, 1 łyżka
Składniki